ms.detector.media
MediaSapiens
03.06.2019 15:51
Цифрову модель ЧАЕС для серіалу HBO зробила українська студія
Цифрову модель ЧАЕС для серіалу HBO зробила українська студія
Модель четвертого енергоблоку для серіалу НВО «Чорнобиль» створила студія Postmodern Digital, яка є частиною FILM.UA Group.

Як йдеться у прес-релізі FILM.UA, для створення достовірної віртуальної моделі будівлі та навколишнього оточення використовувалися архівні дані, а також фото та відео матеріали.

У заяві компанія зазначає: від самого початку цифрова модель енергоблоку була розроблена для міні-серіалу Метелики (2013). Ця картина потрапила в шорт-лист премії в галузі візуальних ефектів  VES Awards відразу у двох номінаціях: Видатні візуальні ефекти в телевізійній програмі (Outstanding Visual Effects in a Broadcast Program) та Створення видатної локації для реклами або телевізійної програми (Outstanding Created Environment in a Commercial or Broadcast Program). В цих номінаціях Postmodern конкурували, зокрема, з «Грою престолів».

«Якість виконаної роботи і привернуло увагу HBO до цієї моделі, котра продовжує вражати глядачів у новому проекті», — пише компанія.

Скриншот серіалу

Нагадаємо, раніше український драматург Павло Ар’є звинуватив творців американського серіалу про Чорнобиль від HBO у порушенні авторських прав. Він заявив, що у четвертій серії серіалу без дозволу використали монолог баби Присі з п'єси «На початку та наприкінці часів».

Шоуранер серіалу «Чорнобиль» заявив, що «ніколи не читав творів і не бачив постановок Павла Ар’є, не чув і про «Бабу Присю».

ms.detector.media