ms.detector.media
MediaSapiens
gizmodo.com
03.06.2019 14:32
Російські спецслужби матимуть доступ до інформації в Tinder
Російські спецслужби матимуть доступ до інформації в Tinder
Роскомнадзор вніс сервіс знайомств Tinder до реєстру організаторів поширення інформації. Потрапляння до цього реєстру зобов’язує компанію ділитися інформацією про користувачів з ФСБ.

Як повідомляє російська служба ВВС, у реєстрі зазначено, що компанія, яка володіє сервісом, включена туди 31 травня. У самій компанії потрапляння до реєстру поки не прокоментували.

"Компанія внесена до реєстру після того, як у відповідь на вимогу Роскомнадзору надала необхідні відомості", — повідомили РБК в прес-службі Роскомнадзору.

Зазначається, що компанії, включені до реєстру Роскомнадзору, повинні зберігати на території Росії інформацію про дії користувачів (метадані), а також листування, аудіо-, відео- та інші матеріали користувачів і надавати їх на вимогу уповноважених органів — наприклад в ФСБ.

У 2018 році у Tinder налічувалося 57 млн ​​користувачів у 190 країнах. У російському App Store додаток займає сьому сходинку за популярністю в розділі "Спосіб життя".

Зазначимо, що подібну інформацію про локалізацію даних росіян Розкомнадзор вимагає і у Твітер та Фейсбук. Однак компанії відмовляються надавати інформацію через що відомство навіть складає адмінпротоколи.

ms.detector.media