ms.detector.media
MediaSapiens
28.05.2019 10:50
У мережі з'явилися фейкові «тарифи» на інтернет від проекту SpaceX
У мережі з'явилися фейкові «тарифи» на інтернет від проекту SpaceX
У Facebook почали поширювати фото, на яких писали про нібито можливі тарифи на інтернет від цієї компанії Starlink.

24 травня SpaceX запустила перші 60 супутників інтернет-системи Starlink. Після цього в мережі почали поширювати фото, на яких писали про нібито можливі тарифи на інтернет від цієї компанії Starlink. Втім, це фейк — ніякого підтвердження ця інформація не отримала, повідомляє Ain.ua.

Журналісти видання пишуть, що SpaceX нібито пропонує підписку на свої інтернет послуги. 10 000 Мбіт/с нібито коштує $ 10 в місяць, а 1 млн Мбіт/с — $ 30.

«Це фейк з двох причин. Цих даних немає ні на офіційному сайті Starlink, ні в соціальних мережах Ілона Маска. 10 000 Мбіт/с за $ 10 на місяць — «тарифи» виглядають, як мінімум, неправдоподібно. Більш того, навіть в Україні з'явилися люди, які захотіли заробити на SpaceX», — пояснюють у новині.

Раніше видання InternetUA повідомляло, що в Facebook почали з'являтися оголошення нібито з продажу пристроїв для прийому безкоштовного супутникового інтернету саме після запуску Starlink.

«Оголошення ведуть на ресурси, які позиціонують себе як інтернет-магазини компанії Tenda Global. На них можна купити Wi-Fi роутер, щоб підключити «новий безкоштовний безлімітний швидкісний супутниковий інтернет». Втім, судячи з інформації з офіційного сайту Tenda, цей роутер не здатний приймати сигнал від супутника», — підкреслює Ain.ua.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що компанія SpaceX вивела на орбіту 60 супутників, які роздаватимуть інтернет.

ms.detector.media