ms.detector.media
MediaSapiens
Скріншот
27.05.2019 17:15
Російські вчені навчили нейромережу створювати відео з одного фото
Російські вчені навчили нейромережу створювати відео з одного фото
Дослідники з центру вивчення штучного інтелекту Samsung в Росії і Сколковского інституту науки і технологій створили нейромережу, яка вміє генерувати анімовані зображення осіб з одного портрета — фотографії або картини.

Як повідомляє “Дождь”, особливістю нової системи є те, що їй для анімації потрібен лише один статичний кадр. На нього накладається рельєф особи і міміка людини, що дає можливість "оживити" його.

За допомогою цієї технології дослідники, наприклад, змогли змусити хмуритися Джоконду і Фріду Кало за допомогою одного з її автопортретів. Також нейромережа анімувала зображення Федора Достоєвського і Альберта Ейнштейна.

Технологію машинного навчання і раніше використовували для анімації зображень. Зокрема, нейромережа могла створити відео, що повторювало міміку людини. Однак для цього потрібна значна кількість даних. Наприклад, аналіз декількох хвилин відео, на яких об'єкт показаний з різних сторін.

Дослідники вважають, що робота моделі не бездоганна і вимагає доопрацювань, але вже досить переконлива.

Як повідомляв “Детектор медіа”, розробник Філіп Ванг (Philip Wang), відомий як один із авторів системи на основі штучного інтелекту, що генерує обличчя неіснуючих людей, розробив нейромережу, яка здатна генерувати зображення котів.

 

ms.detector.media