ms.detector.media
MediaSapiens
svoboda.org
23.05.2019 12:06
У Росії затримали соратника Навального через трансляцію мітингу
У Росії затримали соратника Навального через трансляцію мітингу
У Москві затримали колишнього голову передвиборчого штабу Олексія Навального та менеджера проектів Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Леоніда Волкова через трансляцію акціїї протесту.

Про це Леонід Волков написав у твіттері, повідомляє “Радіо Свобода”. Волков зазначив, що їхав у таксі в офіс ФБК, коли автомобіль зупинили поліцейські і, за його словами, "почали ставити дивні питання".

Задержание по 20.2.8 за митинг против повышения пенсионного возраста 9 сентября 2018 года

— Leonid Volkov (@leonidvolkov) 21 мая 2019 г.

Після цього соратника Навального затримали і відвезли у відділення поліції. Там на Волкова склали протокол за повторне порушення правил проведення публічного заходу під час акції проти підвищення пенсійного віку 9 вересня 2018 року.

Всем привет из суда!
Тут судья Муссакаев, как родной.
А вот статья 20.2.4 — до 20 суток — это что-то новенькое!
По мнению сотрудников ЦПЭ по ЮАО, я вел 9 сентября трансляцию с митингов, и тем самым вдохновил неизвестных мне лиц нанести царапину лакокрасочному покрытию а/м Камри.

— Leonid Volkov (@leonidvolkov) 22 мая 2019 г.

Акція була організована прихильниками Олексія Навального. Тоді у різних містах Росії затримали понад 1000 людей. Працівники поліції застосовували до учасників акції силу.

Пізніше Волков повідомив, що його арештували на 20 діб.

Арест: 20 суток. Увидимся, не скучайте!

— Leonid Volkov (@leonidvolkov) 22 мая 2019 г.

Як повідомляв “Детектор медіа”, нещодавно у Росії затримали продюсера Telegram-каналу Mash Михайла Кумброва. Арешт пов’язують із розслідуванням інциденту з падінням літака в Шереметьєво, в результаті чого загинув 41 пасажир.

 

ms.detector.media