ms.detector.media
21.05.2019 12:12
Кілька ЗМІ поширили новину про Зеленського, пославшись на фейковий Twitter-акаунт
Кілька ЗМІ поширили новину про Зеленського, пославшись на фейковий Twitter-акаунт
20 травня Володимир Зеленський справді попросив не називати його по-батькові, а лише на ім'я, проте у своєму офіційному твітері про це не писав. Але на його фейковий твітер-акаунт все ж послалися кілька українських ЗМІ.

У понеділок, 20 травня, в день інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського ряд українських ЗМІ опублікували новину про нього, де послалися на фейковий твітер-акаунт Зеленського. Писали, що Володимир Зеленський нібито попросив не називати його Володимиром Олександровичем, а замість цього — «кажіть просто — Володимире».

Цікаво, що сам Володимир Зеленський дійсно звернувся до українців із таким проханням, але на своєму офіційному твітер-акаунті цього не писав. Він насправді сказав це у коментарі журналістам ТСН, коли йшов пішки з Верховної Ради на Банкову після церемонії інавгурації.

В той же час сторінка, на яку послалися ряд українських ЗМІ, виявилася фейковою, і до новообраного голови держави відношення не має. Справжній акаунт Зеленського у Twitter має адресу  @ZelenskyyUa. Про це сам він написав на своїй сторінці у Facebook ще у травні 2019-го.

Які ЗМІ поширили новину з посиланням на фейковий акаунт Зеленського?

Новину із посиланням на нібито офіційну сторінку новообраного президента 20 травня опублікувала і «Українська правда», проте зараз за посиланням на цю новину є текст, де редакція вибачається за розміщення цієї новини.

«На цьому місці стояла новина з неофіційного акаунта «Володимир Зеленський», але у стилістиці новообраного президента. У ній ішлося про те, що нібито президент Володимир Зеленський просить українців звертатися до нього не на ім'я та по-батькові, а просто на ім'я. Просимо вибачення у читачів»,зазначили у виданні.

В той же час станом на 21 травня новина з посиланням на фейковий акаунт Зеленського все ще залишається на сайті «Буквы», на сайті видання «Цензор». Її також передрукувало видання «Телеграф». Така сама новина є на сайті «Кореспондента» — там фейковий твітер Зеленського цитують, проте посилання на нього не поставили.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Зеленський українізував своє ім’я на Facebook.

ms.detector.media