ms.detector.media
MediaSapiens
Observer
16.05.2019 13:47
У Малайзії дівчина скоїла самогубство після опитування в Instagram
У Малайзії дівчина скоїла самогубство після опитування в Instagram
Дівчина запитала своїх підписників, чи треба їй покінчити життя самогубством і зробила це, коли більшість дали відповідь «за».

У Малайзії 16-річна дівчина скоїла самогубство після того, як провела опитування у своєму акаунті в Instagram. Про це повідомляє Observer із посиланням на малазійське новинне видання Atroawani.

Дівчина створила опитування у сторіз свого акаунту в Instagram, де запитала фоловерів, чи має вона померти. При цьому 69% респондентів відповіли «так». Після цього дівчина покінчила з життям.

Поліція східного штату Саравак Малайзії підтвердила цю інформацію.

Фото: Загальний приклад, як виглядають опитування у сторіз соцмережі Instagram

Невідомо, чи знали її підписники про серйозність намірів дівчини, та адвокати її родини вже підняли питання про те, чи можуть бути притягнуті до відповідальності ті, хто проголосував «за». Судячи з усього, дії цих користувачів можуть бути розцінені як підбурювання до самогубства.

Видання зазначає, що у дівчини, скоріше за все, була депресія через те, що її батько планує одружитися на жінці з В’єтнаму. За даними Observer, від депресії страждає не менше 10% молодих людей, які мешкають у Малайзії.

«Цей інцидент може служити яскравим нагадуванням про те, що будь-які дії в соцмережах можуть мати серйозні наслідки, тому будьте уважні, за що голосуєте», — підкреслюють у публікації.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що провідні технологічні компанії світу домовилися боротися з насильством в інтернеті.

ms.detector.media