ms.detector.media
MediaSapiens
Facebook Newsroom
15.05.2019 11:03
У Facebook змінюють правила прямих ефірів через трансляцію терактів
У Facebook змінюють правила прямих ефірів через трансляцію терактів
У офіційному блозі соцмережі повідомили про впровадження більш жорстких правил ведення прямих трансляцій після випадку, коли терорист вів прямий ефір розстрілів у мечеті Нової Зеландії.

У вівторок, 14 травня, компанія Facebook офіційно заявила, що змінює правила Live-трансляцій, аби «запобігти поширенню ненависті». Про це повідомили у публікації на офіційному блозі компанії.

15 березня 28-річний бойовик разом зі спільниками вбив 51 людину у мечеті міста Крайстчерч (Нова Зеландія), транслюючи теракт у прямому ефірі на Facebook.

У відповідь на трагічні події та факт трансляції розстрілів Facebook впроваджує політику «одного удару» для використання Facebook Live. Зазначається, що відтепер люди, які порушили певні правила на Facebook, «враховуючи нашу політику щодо небезпечних організацій та окремих осіб, будуть обмежені у використанні FacebookLive», - йдеться у повідомленні від соцмережі.

Контент, який раніше був розміщений із порушенням стандартів компанії? видали. Якщо такі порушення тривали й далі, то Facebook-акаунти повністю блокували на певний час. У Facebook наголосили, що доступ до трансляцій у такому випадку буде заблокований протягом 30 днів.

В той же час ті особи, які поділилися трансляцією із терористичним актом, також будуть обмежені у використанні ефірів «протягом певного періоду».

«Ми визнаємо, що це може не сподобатись людям, які віддають перевагу необмеженому доступу до наших послуг. Але це потрібно, щоб у Facebook людям було безпечно. Нашою метою є мінімізація ризику зловживань у режимі Live, що дозволяє людям користуватися трансляціями без шкоди», — пишуть у офіційній заяві від соцмережі.

«Це була найжахливіша зйомка у Новій Зеландії в мирний час і стимулювала заклики до технологічних компаній зробити більше для боротьби з екстремізмом своїми засобами»,повідомляє видання Reuters.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що трансляцію розстрілу людей у мечеті в Новій Зеландії побачили менше ніж 200 осіб.

ms.detector.media