ms.detector.media
MediaSapiens
Politico
14.05.2019 11:27
Facebook зробив виняток для розміщення політичної реклами інституцій ЄС
Facebook зробив виняток для розміщення політичної реклами інституцій ЄС
Facebook у якості винятку дозволить основним політичним інституціям Європейського парламенту проводити рекламну кампанію у масштабах всієї Європи.

Адміністрація соцмережі Facebook прийняли рішення дозволити основним європейським інституціям здійснювати загальноєвропейську політичну рекламну кампанію, повідомляє Polotico.

Уточнюється, що адміністрація соцмережі минулого місяця зіткнулася з негативною реакцією від трьох основних інституцій ЄС через наявну у Facebook політику щодо транскордонної політичної реклами (для цього вимагається реєстрація в країні, де та чи інша організація має наміри придбати політичну рекламу — ред.).

Пізніше у Facebook вирішили все ж запровадити заходи, які дозволяють Європейському парламенту та європейським політичним інституціям купувати політичну рекламу по всьому ЄС. Про це виданню заявив представник Єврокомісії.

«Після прохання Європейського парламенту ми домовилися звільнити декілька сторінок офіційних органів ЄС від цих правил на період до виборів наприкінці місяця», — пояснив співрозмовник видання.

Кілька днів тому, пише Politico, європейські політичні партії повідомили, що обіцяних змін з боку Facebook не відбулося, незважаючи на обіцянки скасувати обмеження. Втім, виключення для європейських інституцій все ж впровадили. Тимчасові зняття обмежень для них будуть діяти до 26 травня 2019 року, тобто до останнього дня виборів до Європарламенту.

Виняток напряму стосується близько 40 сторінок у Facebook, у тому числі Європейської народної партії, Прогресивного альянсу соціалістів і демократів та Альянсу лібералів і демократів Європи.

«Європейська комісія вітає цей перший крок до відкритого публічного простору. Далі мають слідувати наступні дії, щоб врахувати транснаціональний аспект європейських виборів», — додав представник Єврокомісії.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що компанія Facebook до вибоірв у ЄС відкрила новий центр для боротьби з дезінформацією.

 

ms.detector.media