ms.detector.media
MediaSapiens
vesti.ru
13.05.2019 16:00
Телеканал Міноборони РФ взяв «коментар» у співачки, яка померла 4 роки тому
Телеканал Міноборони РФ взяв «коментар» у співачки, яка померла 4 роки тому
Пропагандистський телеканал Міноборони Росії «Звезда» опублікував начебто коментар радянської оперної співачки Олени Образцової, хоча вона померла у 2015 році.

Про це пише російський телеканал «Дождь». Новина «Образцова розповіла, на які компроміси йшов Доренко в своїй роботі» з «коментарем» Олени Образцової з’явилася на сайті «Звезды» 12 травня. Співачка начебто поділилася спогадами про головного редактора радіостанції «Говорить Москва» Сергія Доренка, який помер в ДТП 9 травня.  

У тексті «Звезды» артистка «зазначила», що Доренко ніколи не йшов на компроміси і керувався у своїй професійній діяльності тільки правдою.

Скриншот. Джерело: TJournal

Згодом матеріал змінили — у ньому почала фігурувати донька пані Образцової. Проте невдовзі і цю відредаговану версію видалили з сайту. Зараз новини немає ні на ресурсі «Звезды», ні в кеші. Проте і стару версію новини, і нову можна знайти через пошуковики.

Радянська оперна співачка Олена Образцова померла 12 січна 2015 року. У 2014 році вона підписала листа на підтримку окупації Криму Російською Федерацією.

Нагадаємо раніше аналогічну дезінформацію створював інший кремлівський канал «Россия 1». У програмі «60 минут» канал дав «пряме включення» студентки коледжу в Керчі, яка загинула під час вибуху.

ms.detector.media