ms.detector.media
MediaSapiens
Толк
10.05.2019 13:10
В офісі одного з найбільших російських Telegram-каналів проводять обшуки
В офісі одного з найбільших російських Telegram-каналів проводять обшуки
Головний редактор популярного російського Telegram-каналу Mash Максим Іксанов заявив про обшуки в редакції.

Про це блогер повідомив у своєму Twitter. Причину візиту правоохоронців до редакції він не уточнив, зазначивши, що методи роботи Mash «дуже багатьох не влаштовують».

«В останні години дуже багато Telegram-каналів пишуть про те, що нібито в Mash проводяться обшуки, правоохоронні органи вилучають комп'ютери, перевертають папери і відправляють на допити наших співробітників. І все це чиста правда», — сказав Максим Іксанов. Він також пообіцяв, що Mash продовжить роботу.

Телеграм-канал «Код Дурова» повідомив з посиланням на джерело, що обшуки пройшли після того, як кілька співробітників Mash 8 травня намагалися проникнути в аеропорт Шереметьєво, щоб отримати аудіозаписи переговорів диспетчерів і пілотів літака SSJ 100 авіакомпанії «Аерофлот», що зазнав аварії.

«Справжні причини обшуків поки і для нас загадка. Нашого співробітника дійсно затримали. Його допитували добу і так і не допустили до нього наших адвокатів. А сьогодні, під час обшуків в нашому офісі, співробітників без пояснень причин відвозили на допити», — розповів він у коментарі РБК Іксанов.

Іксанов — син колишнього гендиректора Большого театру, громадського і театрального діяча Анатолія Іксанова. До приходу в Mash працював ведучим і керівником програм на телеканалі «Москва 24».

Mash з'явився в 2017 році. Він займає третє місце серед російських Telegram-каналів за кількістю підписників (569 тис.), випливає з даних сервісу TGStat. Згідно з даними SimilarWeb, у квітні було зафіксовано майже 201,7 тис. візитів на сайт Mash.ru.

 

ms.detector.media