ms.detector.media
MediaSapiens
files.datingscout.com
07.05.2019 11:15
Apple та Google видалили три додатки для знайомств через реєстрацію там дітей. Оператор цих програм з України
Apple та Google видалили три додатки для знайомств через реєстрацію там дітей. Оператор цих програм з України
Про порушення у цих додатках компанії сповістила Федеральна торгова комісія США (FTC).

Як повідомляє USA Herald, Apple та Google видалили зі своїх магазинів додатків програми Meet24, FastMeet і Meet4U. Вони дозволяли реєструватись дітям молодше 12 років. Оператором цих програм є Wildec LLC, яка базується в Україні.

У своєму листі Комісія повідомляла Wildec, що її додатки для знайомств порушують американський Закон про захист приватності дітей в інтернеті. Висновки відомства базувались на попередньому розслідуванні.

Згідно закону, компанії, які збирають особисту інформацію дітей віком до 13 років, зобов'язані публікувати чітку політику конфіденційності. Крім того, на збір таких даних необхідна згода батьків.

За інформацією від FTC, декілька осіб зіткнулися з кримінальним обвинуваченням за те, що вони нібито контактували або намагалися зв'язатися з неповнолітніми за допомогою програм від Wildec.

Представниця Федеральної комісії Ліза Вайнтрауб Шіфферле (Lisa Weintraub Schifferle) наголосила, що батькам необхідно видалити ці додатки з пристроїв своїх дітей. «Також можна встановити обмеження у магазинах додатків, яке вимагатиме батьківського схвалення перш ніж встановити будь-які програми на пристрій», — зазначає вона.

Нагадаємо, нещодавно 26-річного американського відеоблогера і співака Остіна Джонса (Austin Jones) засудили до 10 років в'язниці, звинувативши у виробництві та розповсюдженні дитячої порнографії.

ms.detector.media