ms.detector.media
MediaSapiens
thelallantop.com
07.05.2019 10:58
Facebook видалив майже 100 пропагандистських російських акаунтів
Facebook видалив майже 100 пропагандистських російських акаунтів
Facebook видалив щонайменше 97 російських сторінок, груп та облікових записів через розповсюдження недостовірної, маніпулятивної та пропагадистської інформації.

Пропаганда на сторінках спрямована насамперед проти України. У офіційному блозі соцмережі зазначено, що видалили сторінки в рамках боротьби з маніпулюванням користувачами Facebook.

Ми видалили 97 облікових записів Facebook, сторінок і груп, що демонстрували скоординовану оманливу поведінку як частина мережі, що виходить з Росії і зосереджена в Україні”, — йдеться у повідомленні.

Один із видалених дописів

 

Здебільшого за допомогою віддалених акаунтів поширювалася інформація про новини та політику в Україні, війну на сході країни, а також про політику Росії і війну у Сирії.

Зокрема було видалено 62 особистих акаунти, 10 публічних сторінок і 25 груп. На кожній сторінці було не менше 34 тисяч підписників.

Також соцмережа видалила 21 обліковий запис, пов'язаний з Австрією, Прибалтикою, Німеччиною, Іспанією і Великобританією. Там публікувалася інформація про місцеву політику, імміграцію, релігійні питання і НАТО.

Як повідомляв “Детектор медіа”, Facebook відкрив Центр для боротьби з дезінформацією. Основна його робота буде зосереджена на моніторингу виборів до Європарламенту. У центрі працюють 40 модераторів, які володіють 24-ма мовами країн-членів ЄС.

ms.detector.media