ms.detector.media
MediaSapiens
bbci.co.uk
02.05.2019 10:48
Ізоляції російського інтернету бути — Путін підписав закон
Ізоляції російського інтернету бути — Путін підписав закон
Закон передбачає створення автономної інфраструктури російського інтернету для випадків «загроз стійкості, безпеки і цілісності функціонування мережі».

Як пише Інтерфакс, 1 травня президент Росії Володимир Путін підписав закон про ізоляцію інтернету РФ.

22 квітня закон підтримала Рада федерації Росії, а 16 квітня документ ухвалила Держдума РФ.

Закон набуде чинності з 1 листопада 2019 року, а обов'язки для операторів зв'язку користуватися національної доменною зоною — з 1 січня 2021 року. З цієї ж дати почне діяти положення про обов'язок держорганів використовувати вітчизняні засоби шифрування інформації.

Нагадаємо, у пояснювальній записці автори документу пишуть, що він необхідний, аби захиститися від США. Законопроект передбачає низку поправок до російських законів: визначаються правила маршрутизації трафіку, організовується контроль за дотриманням цих вимог, створюється можливість для мінімізації передачі за кордон даних від російських користувачів.

Стежити за «безпекою і цілісним функціонуванням інтернету» буде Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд). Оператори зв'язку мають при виникненні загрози забезпечити можливість централізованого управління трафіком.

Створення автономного інтернету вартуватиме Росії близько 30 млрд рублів.

 

ms.detector.media