ms.detector.media
MediaSapiens
businessinside
30.04.2019 16:13
Платну підписку у Spotify оформили 100 млн користувачів, але компанія збиткова
Платну підписку у Spotify оформили 100 млн користувачів, але компанія збиткова
На Spotify Premium, стріміговий сервіс музики, підписалися понад 100 млн юзерів. Це у два рази більше, ніж має Apple Music.

Про таку цифру компанія повідомила у своєму блозі. Щороку кількість платних підписників збільшувалась на 32 %. Якщо врахувати користувачів, які послуговуються сервісом безкоштовно, то кількість юзерів складає 217 млн, пише The Verge.

На глобальному ринку Spotify обходить найближчого конкурента Apple Music, який у квітні мав 50 млн платних підписок. Хоча у США Apple Music має 26 млн користувачів, на противагу 26 млн у Spotify.

Також Spotify планує покращувати свою бізнес-модель у сегменті подкастів. Компанія планує вдосконалення у «таргетуванні, вимірюванні та звітності». Таким чином покращиться точність розміщення реклами, в залежності від інтересів користувачів, які слухають той чи інший подкаст. Наразі стрімінгова платформа пропонує чверть мільйона різних подкастів.

До кінця року компанія очікує бачити у себе від 222 до 228 мільйонів користувачів. Також у Spotify зазначають, що велику роль у популярності сервісу відіграють «розумні колонки», як Google Home чи Amazone Alexa.

Разом з тим, компанія продовжує бути збитковою. За перший квартал 2019 року вона показала $158,2 млн збитків.

Раніше «Детектор медіа» писав про додаток від BBC Sounds, який об’єднав різні аудіопродукти корпорації.

ms.detector.media