ms.detector.media
MediaSapiens
securecdn.pymnts.com
25.04.2019 11:02
Facebook очікує штраф до $5 млрд після розслідування про розкриття даних користувачів
Facebook очікує штраф до $5 млрд після розслідування про розкриття даних користувачів
У своїй звітності за перший квартал 2019 року компанія Facebook заклала суму до $5 млрд на можливий штраф від Федеральної комісії з торгівлі США (FTC).

Про це пише The Guardian.

«Ми оцінюємо, що діапазон втрат в цьому питанні становить від $3 млрд до $5 млрд. Це залишається невирішеним, і не може бути ніякої впевненості щодо термінів чи будь-якого кінцевого результату», — кажуть у Facebook.

Федеральна комісія з торгівлі США почала розслідування щодо Facebook у відповідь на скандал з використанням Cambridge Analytica даних користувачів цієї соціальної мережі. Розслідування фокусується на тому, чи порушила Facebook договір з FTC щодо захисту даних юзерів.

У 2012 році FTC оштрафувала за схоже порушення компанію Google. Тоді сума штрафу склала $22,5 млн.

«Це значна зміна у розвитку ситуації. Будь-яке рішення від FTC може вплинути на те, як рекламодавці зможуть використовувати платформу в майбутньому», — вважає аналітикиня eMarketer Дебра Ахо Вільямсон (Debra Aho Williamson).

Окрім зазначеної суми ймовірного штрафу, Facebook показала і свої прибутки за перший квартал 2019 року. Доходи компанії продовжують зростати і скали за цей період суму більше $15 млрд.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав, що у жовтні 2018 року управління комісара з питань інформації Великої Британії оштрафувало Facebook на 500 тисяч доларів за витік даних до Cambridge Analytica.

ms.detector.media