ms.detector.media
MediaSapiens
24.04.2019 15:32
ЄС закликає Facebook, Google і Twitter робити більше для боротьби з фейковими акаунтами
ЄС закликає Facebook, Google і Twitter робити більше для боротьби з фейковими акаунтами
Європейський союз закликав Facebook, Google і Twitter докладати більше зусиль у боротьбі з дезінформацією та фейковими обліковими записами.

У ЄС закликали Facebook Google і Twitter робити більше для боротьби з фейковими сторінками, а також розповісти про подальші заходи щодо забезпечення прозорості політичної реклами. Про це йдеться у заяві Єврокомісії, повідомляє "Європейська правда".

Відповідно до Кодексу поведінки ЄС, три компанії регулярно повідомляють про свої зусилля з припинення втручання у вибори. Facebook, наприклад, раніше критикували за те, що він є інструментом іноземного втручання у вибори.

"Ми високо оцінюємо зусилля Facebook, Google і Twitter щодо підвищення прозорості напередодні європейських виборів. Однак необхідні подальші технічні удосконалення, а також обмін методологією та даними щодо фейкових облікових записів", — йдеться у заяві.

"Це дало б змогу незалежним експертам і розслідувачам здійснювати неупереджену оцінку. Єврокомісія шкодує, що Google і Twitter ще не повідомили про подальші заходи щодо забезпечення прозорості тематичної реклами з проблем, які перебувають у центрі передвиборчих дебатів", — повідомили у Єврокомісії.

Як повідомляв “Детектор медіа”, американські служби також використовують фальшиві профілі у Facebook для шпигування.

Зазначимо також, що цього року Facebook відкрив дані про замовників політичної реклами.

 

ms.detector.media