ms.detector.media
MediaSapiens
time.com
17.04.2019 12:06
Google передає поліції дані про користувачів поблизу місць скоєння злочинів
Google передає поліції дані про користувачів поблизу місць скоєння злочинів
Американські поліцейські щонайменше з 2016 року користуються сервісом відстежування місцезнаходження користувачів Google.

Як повідомляє Рlatfor.ma з посиланянм на матеріал The New York Times, компанія передає силовикам дані не лише про потенційних злочинців, а й про будь-яких інших користувачів, які знаходилися поруч з місцем злочину в цей момент.

Пристрої Google за замовчуванням відстежують історію пересувань своїх користувачів. Ця інформація має бути конфіденційною та доступною лише власнику смартфона, проте геодані також легко отримати з історії додатків, пошуку або інших сервісів компанії.

Як і інші компанії в США, Google зобов’язаний надавати владі дані про користувачів лише за рішенням суду. Але виявилося, що Google відкриває поліції та ФБР дані не лише про підозрюваних, але й про інших користувачів, які можуть потенційно бути цікавими слідству.

База даних історії місцезнаходження — Sensorvault містить детальну інформацію про геолокацію сотень мільйонів пристроїв по всьому світу. Під час розслідування поліція подає Google запит на інформацію про всі пристрої, що перебували в певній зоні у цей час.

Google передає дані з Sensorvault, позначаючи пристрої анонімними ідентифікаціними номерами. Детективи шукають серед них релевантні до злочину за розташуванням та схемою пересування. Скоротивши поле пошуку до кількох пристроїв, які належать підозрюваним чи потенційним свідкам, компанія розкриває імена та іншу інформацію про користувачів.

Зазначимо, що Google збирає дані про геолокацію людей, навіть якщо вони відключили цю функцію. В офіційній заяві Google йдеться про те, що дані про місцезнаходження користувачів можуть використовуватися для покращення роботи сервісів. Через це на компанію навіть подавали до суду зі звинуваченням у порушенні приватності.

 

ms.detector.media