ms.detector.media
MediaSapiens
Скриншот
10.04.2019 18:30
Старий домен Liqpay почав переадресовувати на сайт команди Зеленського (ОНОВЛЕНО)
Старий домен Liqpay почав переадресовувати на сайт команди Зеленського (ОНОВЛЕНО)
З 9 квітня користувачі, які намагалися оплатити за послуги чи товари через адресу Liqpay.com, почали потрапляти на сайт «ЗЕвіджет» команди кандидата у президенти України Володимира Зеленського.

Як пише сайт МС Today, домен Liqpay.com не належить "ПриватБанку" з 2017 року. Сам сервіс платежів перевели на новий домен Liqpay.ua, утім далеко не всі магазини та компанії знали про це. Приміром, інтернет-провайдер Lanet використовував старий домен.

«Єдиним офіційним ресурсом і веб-сайтом сервісу миттєвих платежів LiqPay є liqpay.UA. Про це повідомили в "ПриватБанку", який є розробником і власником наймасовішого і популярного в Україні сервісу оплати в мережі… Власникам інтернет-магазинів рекомендовано поновити протоколи і користуватися офіційним сервісом "ПриватБанку"», — написала у Facebook прес-секретар банку Інна Музичук.

Топ-менеджери "ПриватБанку" сказали МС Today, що за такою переадресацією може стояти Олександр Вітязь, екс-заступник голови правління банку і екс-глава Центру електронного бізнесу, якому належав домен Liqpay.com. Виданню Liga.net свою причетність до цього інциденту пан Вітязь "ні підтвердив, ні спростував".

Update: Спрямування з домену Liqpay.com знову змінилось. Школа цифрової безпеки Digital Security School Kyiv радить користувачам поки що утриматися від використання сервісу Liqpay під час покупок в інтернет-магазинах і дочекатися, поки “ПриватБанк” проінформує власників інтернет-магазинів щодо переналаштування модулів оплати з Liqpay.сom на Liqpay.ua.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» детально описував, як використовують соціальні мережі для просування Володимира Зеленського.

ms.detector.media