ms.detector.media
MediaSapiens
Facebook
03.04.2019 16:53
Українське консульство занепокоєне публікаціями «Sur на русском» — додатку до іспанської газети
Українське консульство занепокоєне публікаціями «Sur на русском» — додатку до іспанської газети
У «Sur на русском», який є додатком до іспанської газети Diario Sur, зокрема, називають Революцію Гідності «державним переворотом».

Як пише «Радіо Свобода», увагу на російськомовний контент звернув верстальник газети Руслан Цирулькевич. У Facebook він публікував розповідь про те, як місяцями безрезультатно бореться з фейками у цій газеті.

Матеріалами, які, на його думку, подають інформацію про Україну без контексту, він передавав представникам українського консульства у Малазі.

У МЗС України «Радіо Свобода» сказали, що консульство вже висловлювало своє занепокоєння щодо такого контенту. Відомство повідомило, що російськомовний додаток «Sur на русском» був ініційований за сприяння посольства Росії в Іспанії та характеризований послом РФ Юрієм Корчагіним як такий, що «створений спеціально для росіян, які проживають на півдні Іспанії або приїжджають туди з туристичною метою».

«У його матеріалах простежується відображення антиукраїнської риторики. Водночас слід зазначити, що додаток веде редакційну політику, незалежну від основного іспаномовного видання Diario Sur», — зазначає МЗС.

Проте редакторка додатку Олена Хакімова заперечує антиукраїнськість видання.

«Погодьтеся, бути політично нейтральним в наш час дуже важко, практично неможливо. Нам не байдуже, що відбувається в Україні і Росії, але нам важливіше розповісти про людей, які страждають в результаті політичних конфліктів», — каже вона.

Олена Хакімова додає, що спілкувалася з генеральним консулом України в Малазі Артемом Воробйовим та запропонувала консулу співпрацю.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав, як старий фейк про «вбивство брата Порошенком» підхопили російські та українські ЗМІ.

ms.detector.media