ms.detector.media
MediaSapiens
28.03.2019 10:40
Facebook заборонить публікації, які пропагують «білий націоналізм та сепаратизм»
Facebook заборонить публікації, які пропагують «білий націоналізм та сепаратизм»
Компанія Facebook має намір продовжити боротьбу з проявами ненависті у своїй соціальній мережі, заборонивши розміщення публікацій, які стосуються «білого націоналізму та сепаратизму».

Як сказано у заяві керівництва соціальної мережі, яку розмістили у середу на її інформаційної сторінці Facebook Newsroom, зміни в політиці безпеки вступлять в силу на цьому тижні.

Згідно з опублікованим документом, соціальна мережа вже довгий час дотримується принципу нетерпимості до проявів ненависті з мотивів «перевагу білої раси». В цей термін, як уточнюється в заяві, не були включені поняття «білого націоналізму і сепаратизму».

«Однак за останні кілька місяців в результаті консультацій з представниками громадянського суспільства і вченими, які є експертами в області міжрасових відносин, ми переконалися, що білий націоналізм і сепаратизм не можуть бути відокремлені від поняття переваги білої раси і організованих груп, які проповідують ненависть», — йдеться в заяві.

 

«Надалі ми не потерпимо проявів підтримки або позитивної оцінки білого націоналізму і сепаратизму, при цьому люди зможуть і далі демонструвати гордість за своє етнічнe походження», — підкреслюють в компанії. Як уточнюється в заяві, нововведення торкнуться як самого Facebook, так і належної йому соціальної мережі Instagram.

Нагадаємо, французькі мусульмани подали до суду на Facebook і YouTube через трансляцію нападу на мечеть у Новій Зеландії.

 

ms.detector.media