ms.detector.media
MediaSapiens
unsplash.com
27.03.2019 10:29
Instagram користуються 11 млн українців — дослідження
Instagram користуються 11 млн українців — дослідження
Такі дані станом на березень 2019 року. У 2018 році кількість користувачів зросла на 50,7 %. Про це йдеться у дослідженні компанії PlusOne.

Як пишуть у дослідженні, кількість користувачів Instagram в Україні росте значно швидше, ніж у Facebook.

«Якщо темпи росту української аудиторії Instagram збережуться, вже до кінця 2019 року ця соцмережа в Україні впритул наблизиться за обсягами аудиторії до Facebook. За рівнем проникнення Instagram Україна перебуває на рівні таких країн як Франція та Німеччина, але зважаючи на темпи росту, вже в 2019 році Україна суттєво випередить їх», — пишуть аналітики.

Найбільше цією соціальною мережею користуються у Чернівцях та Києві. Якщо говорити про області, то у лідерах встановлення додатку: Київська, Одеська, Харківська, Дніпропетровська, Львівська.

Україна займає 10 місце у світі за кількістю жінок, які користуються Instagram. Це 58,27% від загальної кількості українських Instagram-користувачів. Що ж до вікової характеристики, то соціальною межею користуються українці від 13 років.

instagram-ukraine

інстаграм-україна

«Серед українців віком 18-24 роки 2,8 млн користуються Instagram, тобто 91,04 % від всіх жителів України в цій групі. У віковій групі 25-35 років 4 млн є Instagram-користувачів, тобто 54,29% від всіх жителів України в цій групі. Українців віком від 36 до 45 років, які користуються Instagram, – 1,8 млн, це 28,91 % від усього українського населення цього віку», — зазначають дослідники.

 інстаграм-україна

У дослідження не включено дані по окупованих територіях. Аналіз підготовлений на основі даних з рекламного кабінету Facebook, Google, Держстату, Factum Group, Digital 2019 reports from Hootsuite and We Are Social та Appannie.

Нагадаємо, раніше Instagram почав тестувати функцію вбудованих покупок.

ms.detector.media