ms.detector.media
MediaSapiens
www.ukrinform.ru
25.03.2019 16:29
За 4 роки зафіксовано 2 тисячі випадків поширення неправдивої інформації про Україну – дослідження
За 4 роки зафіксовано 2 тисячі випадків поширення неправдивої інформації про Україну – дослідження
Із 2015 року спеціальна група боротьби з російською пропагандою в складі дипломатичного корпусу ЄС нарахувала понад 2 тисячі фейкових російських новин, в яких згадується Україна.

Про це, посилаючись на висновки дослідницької групи, пише Польське радіо.

За чотири роки експерти нарахували 5 тисяч випадків поширення неправдивої інформації з території Російської Федерації. Дослідники наголошують, що більшість їх стосувалася України.

«Після ретельного аналізу фальшивих повідомлень, визначили, наприклад, що дезінформаційна кампанія щодо Азовського моря розпочалася майже за рік до листопадової атаки російських підрозділів на українські кораблі. Спершу прокремлівська дезінформація повідомила, що Україна поглибила дно Азовського моря для флоту НАТО, пізніше, що влада в Києві інфікувала море вірусом холери. З’явилася теж інформація про те, що Сполучені Штати працюють над планами розпалювання зіткнень між Росією та Україною біля Азовського моря з 1990-х років», – підкреслюють експерти.

1200 виявлених фейків стосувалися США, 700 були про ЄС, з них понад 120 стосувалися Польщі. Зокрема, у них ідеться про звинувачення в агресивній поведінці щодо Сходу, про територіальні вимоги щодо України та мрії відновити імперію. Понад 400 випадків російської дезінформації присвячені НАТО і Сирії. Трохи менше – міграції, 40 фейків стосувалися Великобританії та «брекзиту».

Нагадаємо,  нещодавно у Києві презентували результати британського дослідження щодо RT та Sputnik. 

ms.detector.media