ms.detector.media
MediaSapiens
gagadget.com
21.03.2019 13:47
Єврокомісія оштрафувала Google на 1,5 млрд євро за порушення правил конкуренції в рекламі
Єврокомісія оштрафувала Google на 1,5 млрд євро за порушення правил конкуренції в рекламі
Європейська Комісія оштрафувала компанію Google, що входить до холдингу Alphabet, на 1,49 млрд євро за порушення правил конкуренції при складанні рекламних контрактів.

Про це повідомляє офіційний сайт Єврокомісії. Це вже третій штраф щодо компанії в Європі за останні два роки. Попередні два розслідування стосувалися зловживання домінуючим становищем на ринку операційних систем для мобільних пристроїв та під час просуванні сервісу Google Shopping.

Остання справа стосується системи AdSense for Search, яка розміщує рекламу на сторонніх сайтах. Влада ЄС звинуватила Google у тому, що її контракти з сайтами містили положення, які забороняли конкурентам розміщувати свою рекламу на цих сайтах. Цю практику було припинено лише у 2016 році.

«Google зміцнив своє домінуюче становище на ринку онлайн-реклами на основі пошукових запитів і убезпечив себе від конкурентного тиску, коли ввів такі умови до контрактів, що стосуються сторонніх сайтів, які порушують конкуренцію, — йдеться в повідомленні члена Єврокомісії з питань конкуренції Маргрете Вестагер (Margrethe Vestager). — Це є порушенням антимонопольного законодавства ЄС».

Нагадаємо, нещодавно Єврокомісія висловила свої незадоволення боротьбою корпорації Google з дезінформацією.


ms.detector.media