ms.detector.media
MediaSapiens
BBC.com
21.03.2019 13:10
РНБО посилила санкції проти «Яндексу» та продовжило їх на 3 роки
РНБО посилила санкції проти «Яндексу» та продовжило їх на 3 роки
Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) вимагає анулювання ліцензій компанії, а також продовжує санкції терміном на три роки.

Як пише Інтерфакс-Україна, введене в дію указом президента України №82 / 2019 рішення РНБО від 19 березня 2019 року «Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції)» змінює умови санкцій, накладених на російську компанію «Яндекс».

Згідно з оновленими списками санкцій, щодо «Яндексу» введені:


Крім того, «Яндексу» заборонили брати участь в приватизації та оренді державного майна та передавати технології чи права на об'єкти інтелектуальної власності.

Також інтернет-провайдерам заборонено надавати своїм користувачам доступ до 66 сайтів «Яндексу», в тому числі до 10 українських сайтів компанії «Яндекс. Таксі». Водночас зі списку заборонених в Україні сайтів пропав ряд сайтів українських аналогів сервісів «Яндекс», таких як dns.yandex.ua, metrika.yandex.ua ит.п.

У травні 2017 року Україна заборонила доступ до всіх web-сервісів «Яндекс» терміном на три роки. За даними «Яндекса», на той момент у компанії було близько 11 млн користувачів в Україні. 

Нагадаємо, нещодавно «Яндекс» почав тестування соціальної мережі «Аура», яка сама реєструватиме користувачів.


ms.detector.media