ms.detector.media
MediaSapiens
zik.ua
19.03.2019 16:40
Трансляцію розстрілу людей в новозеландській мечеті побачили менше 200 чоловік — Facebook
Трансляцію розстрілу людей в новозеландській мечеті побачили менше 200 чоловік — Facebook
Кадри розстрілу відвідувачів мечеті намагалися повторно завантажити 1,5 мільйона разів протягом 24 годин після нападу.

У спеціальному повідомленні офіційного блогу Facebook віце-президент компанії Кріс Сондербі пише, що Facebook «напряму співпрацює з поліцією у відповідь на напад і для підтримки розслідування». Також Facebook надала й інші подробиці розповсюдження та видалення відео з вбивствами у Крайстчерчі:

Втім, звіт платформи про час першої скарги від користувача поставив під сумнів дослідник Right Wing Watch Джаред Холт (Jared Holt), пише The Verge. Він стверджує, що повідомив про відео одразу під час трансляції, коли натрапив на неї на 8chan, але техпідтримка соціальної мережі проігнорувала його скаргу. Згодом Холт заявив, що його скарга навіть не потрапила на розгляд модератору.

Facebook — не єдина соціальна мережа, яка працює над тим, щоб зупинити поширення кадрів нападу. YouTube, Twitter, Reddit і навіть Steam були вимушені докласти зусиль, щоб видалити запис трансляції зі своїх платформ.

Нагадаємо, 15 березня у новозеландському місті Крайстчерч зловмисники влаштували масовий розстріл у двох місцевих мечетях. Відео нападу на одну з них транслювалося у Facebook.

 

ms.detector.media