ms.detector.media
MediaSapiens
Getty Images
12.03.2019 10:50
США погрожують Німеччині скоротити обмін розвідданими через Huawei
США погрожують Німеччині скоротити обмін розвідданими через Huawei
Обмеження обміну розвідданими між країнами може стати реальністю, якщо німецька влада дозволить китайській корпорації Huawei взяти участь у запуску в країні мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G).

Про це пише видання The Wall Street Journal з посиланням на лист посла США в Німеччині Річарда Гренелла (Richard Grenell) до міністра економіки ФРН Петера Альтмаєра (Peter Altmaier).

У листі йдеться про те, що безпечні системи комунікації мають важливе значення для співпраці в області безпеки та розвідки, а такі компанії, як Huawei або ZTE, можуть «становити загрозу конфіденційності» контактів між США і союзниками.

Повністю припиняти обмін розвіданими США не збираються, але він більше не зможе проходити на тому ж рівні й з тією ж прозорістю, що зараз.

Корбініан Вагнер (Korbinian Wagner), прес-секретар німецького міністерства економіки, підтвердив отримання листа, але відмовився коментувати його зміст. Державний департамент не відповідав на запити щодо коментарів.

Європейська комісія має намір винести рішення щодо заборони Huawei в найближчі тижні.

Раніше Міністерство юстиції США висунуло офіційні звинувачення в промисловому шпигунстві і шахрайстві проти Huawei. Про це 28 січня заявив виконуючий обов'язки генпрокурора США Метью Уїтакер (Matthew Whitaker), повідомляє Bloomberg.

Нагадаємо, нещодавно Італійське міністерство спростувало інформацію про заборону для Huawei та ZTE розгортати 5G.

ms.detector.media