ms.detector.media
MediaSapiens
irishtimes.com
06.03.2019 11:54
Макрон пропонує ЄС створити агенцію, яка захищатиме вибори від хакерських атак та маніпуляцій
Макрон пропонує ЄС створити агенцію, яка захищатиме вибори від хакерських атак та маніпуляцій
Напередодні виборів до Європарламенту, які відбудуться у травні, президент Франції Еммануель Макрон презентував план дій з реформування Європейського Союзу. Це послання одночасно оприлюднили ЗМІ 28 країн-членів ЄС.

Як пише Deutsche Welle, французький президент, зокрема, пропонує ЄС створити «європейську агенцію із захисту демократії». Працівники цієї організації повинні захищати вибори у країнах ЄС від хакерських атак і спроб маніпуляцій.

Еммануель Макрон також наголосив на необхідності заборони «фінансування європейських політичних партій іноземними державами».

«Ніколи ще з часів другої світової війни Європа не була такою важливою. Але водночас Європа ніколи з того часу ще не була в такій небезпеці. Символом цього є Brexit. Він символізує кризу Європи, яка не змогла відповісти на потреби своїх народів у захисті від основних потрясінь сучасного світу. Вона також символізує європейську пастку. Пастка не полягає в тому, щоб бути частиною Європейського Союзу; пастка в брехні і безвідповідальність, яка може знищити її», — пише він.

Пан Макрон пропонує Європейському Союзу реорганізувати торговельну політику, надаючи пріоритет європейським компаніям та штрафуючи ті, що «підривають стратегічні інтереси і ключові цінності» Європи. Серед них: екологічні стандарти, захист даних і податкова система.

Крім того, він висловився на підтримку посилення захисту кордонів Шенгенської зони. У списку пропозицій — поява єдиної служби прикордонної охорони, а також відомства ЄС з питань надання притулку.

Нагадаємо, раніше у Франції ухвалили закони проти фейків і пропаганди. Створення нових правил регулювання ініціював президент.

ms.detector.media