ms.detector.media
04.03.2019 12:29
Instagram став найпопулярнішою платформою для зловмисників, що полюють на дітей
Instagram став найпопулярнішою платформою для зловмисників, що полюють на дітей
Про це зазначається у звіті Національного товариства Великої Британії із запобігання жорстокості по відношенню до дітей (NSPCC). Дослідження засноване на даних від правоохоронців.

У цій соцмережі зафіксовано найбільше випадків грумінгу — побудови емоційного зв'язку з дитиною заради отримання її довіри з метою сексуального насильства або експлуатації. Саме так визначає цей термін NSPCC.

У вищезгаданому звіті сказано, що випадки такої злочинної поведінки найчастіше викриваються поліцейськими саме у соціальних мережах. І перше місце серед платформ, де зловмисники розставляють тенета, є Instagram.

NSPCC встановив, що Instagram злочинці використовували у 32% випадків злочинних спроб, Facebook у 23%, а Snapchat у 14%. Дані показують, що використання Instagram як інструменту для грумінгу спостерігалося на 200% більше з 2017 по 2018 рік.  Дані також показують, що дівчатка віком від 12 до 15 років найбільш схильні до надання зворотнього зв’язку зловмисникам.

Facebook і Instagram у коментарі виданню Mashable повідомили, що видаляють 99,2% контенту, пов'язаного з експлуатацією або оголенням дітей, ще до того, як він буває опублікованим.

Виконавчий директор NSPCC Пітер Ванлес (Peter Wanles) заявив, що політики мають приєднатися до боротьби з грумінгом.

«Ці цифри є переконливим доказом того, що безпека дітей не може бути відповідальністю виключно соціальних мережах», — сказав Ванлес.

Нагадаємо, що в центрі скандалу навколо дитячої експлуатації опинився і відеохостинг YouTube. Він був вимушений відключити коментарі до будь-якого дитячого контенту.

 

ms.detector.media