ms.detector.media
MediaSapiens
Facebook Newsroom
04.03.2019 11:18
Facebook подала до суду на китайські фірми через торгівлю фейковими акаунтами та «накручування» лайків
Facebook подала до суду на китайські фірми через торгівлю фейковими акаунтами та «накручування» лайків
Соціальна мережа Facebook подала до суду на чотири китайські компанії через сприяння торгівлі фальшивими акаунтами та «накручування» лайків.

Про це сказано у офіційному блозі компанії Facebook Newsroom.

«Facebook і Instagram подали до федерального суду США позов проти чотирьох компаній і трьох осіб у Китайській Народній Республіці за сприяння продажу підроблених акаунтів, лайків та підписників», — пише у ньому Пол Грюаль (Paul Grewal), віце-президент компанії і заступник генерального юридичного консультанта.

Особи, яких підозрюють у злочинах, діяли і на платформах інших постачальників онлайн-послуг. Серед них Amazon, Apple, Google, LinkedIn і Twitter.

«Ми дотримуємося своїх прав за законом США про інтелектуальну власність. Подаючи позов, ми сподіваємося переконати суспільство, що такий вид шахрайської діяльності не є допустимим — і що ми докладаємо усіх зусиль, щоб захистити цілісність нашої платформи», — сказано у дописі.

У судовому позові Facebook просить заборонити зловмисникам продавати підроблені акаунти, сприяти накрутці лайків і фолловерів у Facebook і Instagram, порушувати права на товарний знак Facebook, а також використовувати доменні імена Facebook для керування сторінками компаній-шахраїв.

«Неправомірній діяльності не має місця на нашій платформі. Ось чому ми приділяємо значні увагу виявленню та припиненню такої поведінки, включаючи відключення від соціальної мережі мільйонів фальшивих облікових записів щодня. Сьогоднішній позов є ще одним кроком у наших постійних зусиллях для захисту людей на Facebook та Instagram», — резюмує пан Грюаль.

Нагадаємо, нещодавно канадські парламентарі викликали генерального директора компанії Facebook Марка Цукерберга на міжнародні слухання з дезінформації та протидії фейкам. 

ms.detector.media