ms.detector.media
MediaSapiens
pronedra.ru
01.03.2019 10:50
YouTube відключить коментарі під дитячими відео через скандал навколо підозрілих дописів
YouTube відключить коментарі під дитячими відео через скандал навколо підозрілих дописів
Відеохостинг YouTube має намір повністю відключити коментарі для відеороликів, на яких присутні особи до 18 років. Мета сервісу — «захистити дітей і сім'ї».

YouTube спочатку вирішив вимкнути коментарі тільки під тими відео, які вже мали під собою підозрілі дописи, але тепер сервіс прийняв рішення відключити цю функцію для контенту з неповнолітніми за замовчуванням.

Про це мовиться у свіжому дописі офіційного блогу YouTube Creator Blog.

Йдеться про канали, які належать дітям, а також про канали батьків, які викладають ролики зі своїми малюками. Зміни вступлять в силу протягом декількох місяців.

Нагадаємо, причиною такого кардинального обмеження коментарів стала відмова декількох великих брендів показувати свої рекламні прероли на дитячих відео. Cеред компаній, що вже розірвали угоду: Disney, Nestle та Epic Games.

Таку негативну реакцію рекламодавців викликав скандал навколо підозрілих коментарів під відео з дитячим контентом. Компанії почали розривати контракти з Youtube після викривального відео блогера Мета Уотсона (Matt Watson). В ньому він детально описує, як деякі юзери використовують коментарі під відео для задоволення своїх сексуальних потреб. У 20-хвилинному ролику Уотсон демонструє, як користувачі залишають коментарі з таймкодами “пікантних” моментів під відео з дітьми

 

ms.detector.media