ms.detector.media
Анастасія Сімонова
google.com/maps
26.02.2019 17:16
Через чат у соцмережі невідомий погрожував київській гімназії терактом. Відкрито кримінальне провадження
Через чат у соцмережі невідомий погрожував київській гімназії терактом. Відкрито кримінальне провадження
25 лютого невідомий надіслав учням київської гімназії №318 «Міленіум» повідомлення з попередженням про теракт. Погрози надійшли у груповий чат одного з класів.

Повідомлення почали приходити по обіді, близько 14 години, та повторилися надвечір, о 17.00. У них користувач, що називав себе Савєлієм, попереджав адресатів про теракт, який нібито відбудеться 26 лютого об 11:17 на другому поверсі гімназії.

 

Скриншот повідомлення у груповому чаті однієї з соціальних мереж виданню «Обозреватель» надала мама одного з учнів гімназії

Батьки забили на сполох і повідомили про погрози класному керівнику, а згодом і керівництву гімназії, розповів у коментарі «Детектору медіа» заступник директора гімназії Сергій Вергун. Директор школи написала заяву в поліцію і в той же день під дверима закладу вже чергували представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, пожежники, поліція та швидка. Утім жодних вибухонебезпечних речовин на території гімназії рятувальники не знайшли.

Не зважаючи на відсутність вибухівки, поліція вирішила продовжити чергування біля навчального закладу ще й наступного дня. Скільки ще триватиме варта правоохоронців — невідомо.

Пан Вергун«Детектору медіа» спростував інформацію від «Обозревателя» про те, що на заняття 26 лютого прийшли лише 20% старшокласників «Міленіуму».

«Дійсно, сьогодні відсутність на уроках не через хворобу трохи більша, ніж завжди. Але цифра у 20% від всіх старшокласників — ні, це неправда. Учні ходять с посмішками на обличчі, атмосфера нормальна», — розповів він.

Пошуками зловмисника, який надсилав повідомлення, зайнялася поліція.

«Поки що невідомо, хто саме це був, але поліція пообіцяла розібратися у ситуації та повідомити адміністрацію школи про результати розслідування», — продовжив пан Вергун.

У поліції підтвердили, що з приводу інциденту у школі «Міленіум» відкрито кримінальне провадження по частині 1 ст. 259: «Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками». Зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі. Прес-секретарка відділу комунікації поліції Києва Олена Мошко розповіла «Детектору медіа», що наразі правоохоронці встановлюють, з чиєї IP-адреси надсилали повідомлення.

«Зараз ми встановлюємо особу аноніма, щоб притягнути його до кримінальної відповідальності та вже звернулися за допомогою до колег з Департаменту Кіберполіції. Директор гімназії під час спілкування з правоохоронцями зазначила: хоча в їхній гімназії таке вперше, вона не виключає, що зловмисником може виявитися хтось зі старшокласників», — зазначилапані Мошко.

Нагадаємо, минулої осені кремлівський телеканал «Россия 1» подав начебто пряме включення очевидиці теракту в Керчі Аліни Керової, однак виявилося, що студентка з таким прізвищем загинула.

ms.detector.media