ms.detector.media
MediaSapiens
LB.ua
26.02.2019 11:44
YouTube відключив монетизацію для відео, що пропагують відмову від щеплень
YouTube відключив монетизацію для відео, що пропагують відмову від щеплень
Відеохостинг YouTube відключив монетизацію для відеоматеріалів, які присвячені антинауковому руху проти щеплень — антивакцинаторству. Відтепер такі ролики потрапляють під визначення «небезпечного і шкідливого» контенту.

Про це з посиланням на представника сервісу повідомляє BuzzFeed News.

На цей крок YouTube пішов через невдоволення рекламодавців, чиї прероли демонструвалися глядачам  на відеозаписах, що пропагують відмову проти щеплень. «У нас є жорсткі правила, які визначають, на яких відео ми можемо показувати рекламу. Відео, які просувають антивакцинаторський контент, порушують ці правила», — розповів представник сервісу.

Також YouTube ввів нову інформаційну панель про вакцинацію. Вона відображається біля роликів, що просувають відмову від щеплень, і посилається на сторінку англомовної «Вікіпедії» про антивакцинаторство. На сторінці є згадка про те, що ВООЗ називає відмову від щеплень однією з десяти головних загроз людству.

Нагадаємо, що нещодавно бренди Disney, Nestle і Epic Games відмовилися від реклами на YouTube через скандал навколо відео з дитячим контентом, під якими виявили підозрілі коментарі.  Скандал почався після того, як YouTube-блогер Метт Уотсон (Matt Watson) виклав на своїй сторінці 20-хвилинний ролик, в якому звинуватив алгоритми платформи в існуванні особливих «лазівок», що дозволяють зловмисникам обмінюватися відео.

ms.detector.media