ms.detector.media
MediaSapiens
OpenNET
19.02.2019 15:23
Відрізніть справжнє обличчя від творіння нейромережі у новій грі від Platfor.ma
Відрізніть справжнє обличчя від творіння нейромережі у новій грі від Platfor.ma
Розробник Філіпп Ванг (Philip Wang)створив сайт, який генерує нове обличчя після кожного оновлення. Видання Platfor.ma пропонує відрізнити реальних людей від створених алгоритмами зображень.

Алгоритм, за яким працює сайт ThisPersonDoesNotExist, отримав назву StyleGAN. Основною системи стали дві нейромережі: перша з них генерує портрети на основі двох тисяч реальних фотографій. Друга ж вибирає найкращі варіанти та демонструє їх вам. Чи можливо відрізнити справжні обличчя від створених алгоритмом? Перевірити пропонує видання Platfor.ma.

Оскільки тест з нелегких, пропонуємо звернути увагу на такі особливості згенерованих зображень:

Базова структура алгоритму була розроблена компанією Nvidia. Поки сервіс здобув популярність завдяки генерації саме людських облич, але в майбутньому алгоритм може навчитися генерувати будь-які зображення. Як пише The Verge, дослідники вже експериментують з іншими форматами зображень, включаючи шрифти, графіті і навіть персонажів аніме.

Втім, дана технологія може вийти за межі простої розваги і стати одним з інструментів глибинних фейків. Тим паче, що у своїй ніші вона не одна — MediaSapiens вже писали про штучний інтелект, який зміг підробити відео з танцями.

Нагадуємо, що ще одну цікаву гру нещодавно підготувало інтернет-видання Texty.org.ua разом з Інститутом масової інформації (ІМІ). Вона отримала назву “Маніпулятор” та присвячена маніпуляціям у ЗМІ.

 

ms.detector.media