ms.detector.media
MediaSapiens
Культура.РФ
19.02.2019 12:21
Російський National Geographic назвав анексований Севастополь “претендентом на південну столицю РФ”
Російський National Geographic назвав анексований Севастополь “претендентом на південну столицю РФ”
Російська філія журналу National Geographic у лютневому номері випустила статтю під назвою “Море всередині: чим зайнятися у Севастополі”.

У ній про анексоване Російською Федерацією у 2014 році українське місто Севастополь пишуть так: “Є міста, які не потребують представлення, вони давно у всіх на слуху. Саме таким і є Севастополь — славетне місто-герой і місто федерального значення, суб'єкт Російської Федерації і місце хрещення Русі. Сьогодні Севастополь претендує на звання південної столиці Росії”.

Після цього стаття змальовує історію та туристичні принади міста, прорекламувавши в кінці одну з місцевих туристичних фірм.

На публікацію звернув увагу позаштатний кореспондент “Радіо Свобода” Антон Наумлюк на своїй сторінці у Facebook“Не те щоб я любив розповідати про такі речі, але від NG, яке видається Національним географічним товариством США, це було трохи несподівано”, — написав він.



National Geographic Росія випускається виданням «Moscowtimes». Його власником є російський медіаменеджер і підприємець Дем’ян Кудрявцев. Кудрявцеву також належить російська газета “Ведомости”. У 2017 році його позбавили російського громадянства.

Нагадаємо, що в червні газета The Times вибачилась за карту з Кримом як частину Росії.



ms.detector.media