ms.detector.media
Анастасія Сімонова
Bit.ua
18.02.2019 14:58
Facebook заблокувала англомовні сторінки, які пов’язані з RT
Facebook заблокувала англомовні сторінки, які пов’язані з RT
У п’ятницю 15 лютого соціальна мережа Facebook заблокувала декілька англомовних акаунтів, пов’язаних з діяльністю російського медіапроекту RT (Russia Today).

Це відбулося після публікації американського видання CNN. В ньому автори зазначають, що заблоковані акаунти приховували свій зв'язок з Росією, а саме отримання коштів з російського бюджету.

Facebook призупинила роботу сторінок, заявивши, що звернеться до адміністраторів сторінок з вимогою вказати, з якої саме країни керується їхня діяльність. Також в соцмережі вимагають від сторінок вказати, до якої “материнської” компанії вони належать. У Facebook підкреслили, що доступ до акаунтів може бути знову відкритий, якщо заблоковані сторінки вкажуть чи спростують свій зв'язок з Росією.


Джерело зображення: CNN

Власницею проектів є компанія Maffick Media, розташована в Німеччині. Її спеціалізація — віральний контент для соціальних мереж. Мажоритарний акціонер Maffick Media — RT. Медіпроектові належить 51-відсоткова частка Maffick Media.

Заблоковані акаунти займалися поширенням відеоматеріалів. Наразі заблоковано чотири сторінки: In-The-Now, Soapbox, BackThen і Waste-Ed. Проекти RT були націлені на американську молодь — так званих “міленіалів”. Відеоролики критикували уряд США та уникали критичних повідомлень про Росію. Загалом сторінки встигли набрати більше 30 мільйонів переглядів.

На момент написання матеріалу сторінки залишаються заблокованими.

Нагадуємо, що минулого місяця у Facebook та Instagram зупинили російську інформаційну кампанію проти України. Керована з Росії мережа фейкових акаунтів поширювала повідомлення про НАТО, протести, охорону здоров’я та навчальні заклади.

ms.detector.media