ms.detector.media
MediaSapiens
pocketnow.com
08.02.2019 14:46
Італійське міністерство спростувало інформацію про заборону для Huawei та ZTE розгортати 5G
Італійське міністерство спростувало інформацію про заборону для Huawei та ZTE розгортати 5G
Міністерство економічного розвитку Італії спростувало інформацію від італійського видання La Stampa щодо можливої заборони для китайських компаній розбудовувати у країні 5G-мережу зв’язку.

Про це «Детектору медіа» повідомив Антикризовий прес-офіс Huawei в Україні.

На офіційному сайті міністерства з’явилась інформація про те, що поки не виявлено критичних загроз від китайських компаній Huawei та ZTE, тому італійський уряд не блокуватиме їхню участь у розбудові мереж 5G.

«Національна безпека є пріоритетом для Міністерства, і в разі виникнення критичних питань — яких зараз не виявлено, — ми приймемо відповідні ініціативи», — пише відомство.

Раніше італійське видання La Stampa з посланням на власні джерела у міністерствах повідомляло, що італійський уряд схиляється до заборони для Huawei та ZTE розгортати в країні 5G. Для цього влада начебто планувала використати так звану «золоту силу», яка дозволяє вийти з вже підписаних контрактів без сплати штрафу.

Утім сьогодні (8 лютого) ЗМІ опублікувало спростування від міністерства. «Італія, майже унікальний випадок серед великих західних держав, бо залишається на боці китайських компаній», — пише La Stampa.

Нагадаємо, нещодавно у Чехії уряд попросив 160 компаній оцінити ризики через використання техніки і програм китайських ІТ-компаній Huawei і ZTE. А канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала, що китайські компанії зможуть брати участь у розгортанні 5G в країні, коли нададуть гарантії того, що вони не передаватимуть дані до Китаю.

США також розглядає питання щодо заборони використання китайських технологій для розгортання 5G у країні. Штати закликали і своїх союзників відмовитися від цього. У лютому 2018 року керівники трьох американських спецслужб ЦРУ, АНБ і ФБР вважають, що смартфони Huawei та ZTE можуть стежити за користувачами.

ms.detector.media