ms.detector.media
MediaSapiens
xnspy.com
05.02.2019 18:05
ЮНІСЕФ попереджає про загрози в інтернеті для дітей і підлітків — кібербулінг та домагання
ЮНІСЕФ попереджає про загрози в інтернеті для дітей і підлітків —  кібербулінг та домагання
У глобальному опитуванні Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) підлітки скаржилися, що в інтернеті бракує доброти.

ЮНІСЕФ акцентує увагу на тому, що онлайн-аудиторія в Україні молодшає: 50,2 % дітей віком до 15 років вже в інтернеті. На глобальному рівні інтернет-користувачами є 70,6 % молодих людей віком від 15 до 24 років. Це дані Міжнародного союзу електрозв’язку.

Опитування U-Report показало, що 26 % молодих людей в Україні спілкується на особисті теми із незнайомими людьми в інтернеті. Також дослідження ЮНЕСКО виявило, що у розвинених країнах 5 до 21 % дітей та підлітків стикаються з цькуванням в інтернеті (кібербулінгом).

Джерело графіку: U-Report

«Під час нещодавнього опитування ЮНІСЕФ, яке тривало близько 5 тижнів за участі понад 1 мільйона молодих осіб зі 160 країн та проведення серії молодіжних дебатів #ЗУПИНИТИнасильство (#ENDviolence Youth Talks), ми почули думки дітей та молодих людей з усіх куточків світу, що їхні батьки, вчителі та органи влади можуть зробити, аби забезпечити їхню безпеку. І одним з найпотужніших засобів запобігання та протидії булінгу та кібербулінгу діти називали доброту. Вони говорять абсолютно чітку річ: в Інтернеті не залишилося доброти», – каже Лора Біл, заступник Голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Нагадуємо, «Детектор медіа» створив онлайн-посібник з медіаграмотності для підлітків «МедіаДрайвер». В ньому є розділ, де можна більше дізнатися про психологічний захист в мережі.

ms.detector.media