ms.detector.media
MediaSapiens
youtube.com
05.02.2019 17:30
Російські слідчі не знайшли «розпалювання ненависті проти чоловіків» у постах жительки Омська
Російські слідчі не знайшли «розпалювання ненависті проти чоловіків» у постах жительки Омська
Любов Калугіну, громадянку Казахстану, яка живе в Омську (Росія), звинувачували у розпалюванні ненависті та ворожнечі за сатиричні публікації в російській соціальній мережі «ВКонтакте».

Як пише сайт «Медіазона», справа проти Любові Калугіної закрита через відсутність складу злочину. Про це повідомила сама активістка.

Слідчі Росії завели кримінальну справу проти неї у вересні 2018 року. Їй інкримінували «розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження гідності людини, групи осіб за ознаками статі».

Причиною для провадження стала скарга жителя міста Біробіджан (Далекий Схід Росії), який писав правоохоронцям, що публікації Калугіної «розпалюють ворожнечу до чоловіків».

«Коли нам показали матеріали дослідчої перевірки, я зрозуміла, що це просто абсурд. Майже 90 % знімків – це жарти та розбірки між феміністками», — раніше зазначила  активістка.

Нещодавно в Росії з’явилася нова стаття у Кодексі про адміністративні правопорушення (ст. 20.3.1). 24 січня 2019 року за нею вперше арештували на п’ять діб жителя Саратова за расистські жарти в соцмережі. Крім того, в нього конфіскували «обладнання, яке використовувалося для поширення екстремістських матеріалів».

Раніше «Детектор медіа» писав, що російська поліція купує системи для моніторингу соціальних мереж і месенджерів. Вони спрощують пошук інформації у «ВКонтакте» та дозволяють деанонімізувати авторів телеграм-каналів.

ms.detector.media