ms.detector.media
MediaSapiens
04.02.2019 13:37
Міністерство інформполітики презентує «хрестоматію» інформаційних спецоперацій Кремля проти України
Міністерство інформполітики презентує «хрестоматію» інформаційних спецоперацій Кремля проти України
12 лютого Міністерство інформаційної політики представить «Білу книгу спеціальних інформаційних операцій проти України 2014-2018 років».

Як йдеться в анонсі, «Біла книга» — це збірник фейків російської пропаганди, спрямованих на підрив територіальної цілісності України та її дискредитацію на міжнародній арені.

Вона структурована у вигляді набору «серіалів» (наративів) з декількома «сезонами» (піднаративами) в кожному, які показують послідовне використання одних і тих самих тем російськими пропагандистами протягом 2014-2018 років.

У «Білій книзі» авторський колектив Міністерства показав, які теми найбільш часто використовувалися в інформаційних атаках на Україну, яким чином вони розгорталися та якими каналами поширювалася дезінформація.

Заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін, який презентуватиме дослідження, пише: «Фейки і брехню вигадали не вчора і не в Кремлі. Однак тільки кремлівська верхівка збудували багатомільярдну індустрію продукування брехні, яку ми називаємо «Кремлівуд». Якщо Голівуд — це «фабрика мрій», то Кремлівуд — це фабрика брехні. Ми проаналізували роботу цієї фабрики та вмістили її результати в одній «хрестоматії».

Золотухін-інформаційні-маніпуляції-Кремля

 

Джерело зображення: Facebook

Презентація відбудеться 12 лютого о 10:00 в інформаційному агентстві «Укрінформ», вул. Богдана Хмельницького 8/61 (Київ). Зареєструватися на подію можна тут.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав про те, як виявити і протидіяти ботофермам, тролям, фейкам у соціальних мережах.

ms.detector.media