ms.detector.media
MediaSapiens
unsplash.com
24.01.2019 12:46
Facebook посилює контроль над контентом у групах і показуватиме, чому видалила пости
Facebook посилює контроль над контентом у групах і показуватиме, чому видалила пости
Соціальна мережа вводить окреме вікно «Якість сторінки», де показуватиме її адміністраторам, які пости вона видалила і чому.

Як пише компанія, з 24 січня адміністратори Facebook-груп бачитимуть нове вікно «Якість сторінки» (Page Quality), де буде показано який контент видалила платформа через порушення правил спільноти.

Також позначатимуть ті пости, охоплення яких соціальна мережа зменшуватиме, якщо фактчекери знайдуть у них неправдиву інформацію. Контент маркуватимуть за такими характеристиками:

Джерело зображення: Facebook 

Компанія обіцяє з часом у вікно «Якість сторінки» додавати більше інформації. Для початку там будуть пости, які заблокували через порушення правил спільноти: мова ворожнечі, насильство у зображеннях, переслідування та знущання, заборонені товари, оголення або сексуальна активність, підтримка події, які не можуть бути на Facebook. Утім там не буде поки що постів, які видаляють через спам, клікбейт чи ІР-махінації.

Facebook також оновлює «політику рецидивів». Це повинно перешкодити сторінкам, які видалили через порушення правил, відновитися через дублікат.  

«Коли ми видалятимемо сторінку чи групу за порушення нашої політики, відтепер ми також можемо видаляти інші сторінки та групи, навіть якщо ця конкретна сторінка або група не досягла своєї межі на видалення. Щоб забезпечити виконання цієї оновленої політики, ми подивимося на широкий набір інформації, включаючи те, чи має одна й та ж сторінка однакових менеджерів, або має подібну назву, яку ми видаляємо», — пише Facebook.

Раніше Facebook вдалось зупинити російську інформаційну кампанію проти України у своїх двох соціальних мережах. Компанія видалила 107 сторінок, груп та акаунтів з Facebook та 41 акаунт в Instagram. Мережа керувалась з Росії, але менеджери видавали себе за українців.

Також нещодавно Facebook зробив відкритою інформацію про те, з якої країни працюють адміністратори сторінок. «Детектор медіа» показував, де дивитися цю інформацію.

ms.detector.media