ms.detector.media
MediaSapiens
media.wired.com
22.01.2019 12:17
У Росії блокують проксі-сервери, за допомогою яких обходять заборону на Telegram
У Росії блокують проксі-сервери, за допомогою яких обходять заборону на Telegram
Державний медіарегулятор РФ Роскомнагляд намагається заблокувати роботу месенджера Telegram, додаючи нові ІР-адреси у реєстр заборонених сайтів.

Як пише російський сайт Tjournal, Роскомнагляд нещодавно додав у список заборонених сайтів більше трьох тисяч нових адрес. Зараз у реєстрі 3,7 млн сайтів.

21 січня користувачі у Росії почали скаржитися на помилки у роботі сервісу. Виданню «Ведомости» анонімне джерело від одного з операторів зв’язку підтвердило,  що Роскомнагляд продовжує свої спроби заблокувати месенджер Telegram на території Росії. Відомство блокує сам сервіс, а також проксі-сервери, які використовують для обходу цього блокування.  

Нагадаємо, Роскомнагляд припинив роботу Telegram у РФ у квітні 2018 року, бо компанія відмовилась надати ФСБ ключі для дешифрування переписок. Надалі відомство заблокувало більше 3 млн IP-адрес Amazon та 3,7 млн IP-адрес Google, які начебто використовував Telegram для обходу блокування. Незважаючи на намагання російської влади, аудиторія месенджера у Росії майже не знизилася.

Раніше «Детектор медіа» писав, як Москві вдається контролювати анонімні Telegram-канали про політику.

ms.detector.media