ms.detector.media
MediaSapiens
static.timesofisrael.com
21.01.2019 15:15
Брюссель просить міністрів 28 країн ЄС надати пропозиції щодо боротьби з дезінформацією
Брюссель просить міністрів 28 країн ЄС надати пропозиції щодо боротьби з дезінформацією
Голова європейської дипломатичної служби Федеріка Моґеріні закликала очільників міністерств закордонних справ 28 країн ЄС надати пропозиції, як боротися з дезінформацією під час виборів.

Як повідомляє «Радіо Свобода», про це Федеріка Моґеріні розповіла у Брюсселі. У ЄС занепокоєні можливим втручанням у виборчий процес під час виборів до Європарламенту у травні 2019 року.

«Ми закликаємо міністрів доповнити своїми пропозиціями з національної точки зору запропонований нами план із протидії дезінформації. Особливо, з огляду на травневі європейські вибори. Ми разом розглядаємо, яким чином найкраще скористатися тими інструментами, за допомоги яких ми протидіятимемо дезінформації всередині ЄС», – повідомила пані Моґеріні.

Наприкінці 2018 року «Детектор медіа» повідомляв, що Єврокомісари представили свій план протидії дезінформації. Росію тоді назвали основним можливим джерелом інформаційних маніпуляцій.

План передбачає збільшення бюджету на робочу групу зі стратегічних комунікацій, а також розширення її штату. У 2019 році на таку роботу планують виділити  5 мільйонів євро. Окрім цього, у березні має запрацювати «Система швидкого попередження», що працюватиме на всій території ЄС. Вона, за словами віце-президента Єврокомісії з єдиного цифрового ринку Андруса Ансіпа, буде «швидко реагувати на фейки правдивими фактами».

Нещодавно Німеччина та Facebook домовилися спільно працювати над протидією втручанню у виборчий процес. Крім того, Facebook повідомила, що з 1 лютого тимчасово заборонить розміщення реклами з-за меж України.

ms.detector.media