ms.detector.media
MediaSapiens
telcotalk.net
21.01.2019 12:45
РФ погрожує Twitter і Facebook адміністративними справами
РФ погрожує Twitter і Facebook адміністративними справами
Державний медіарегулятор РФ Роскомнагляд незадоволений проведеною компаніями Twitter та Facebook роботою щодо локалізації даних росіян у Росії.

Як пише російське видання Tjournal, Роскомнагляд почав проти компаній адміністративні справи. Відомство РФ не задоволене відповіддю Twitter та Facebook на їхній запит.

«Компанії, що управляють соцмережами Facebook і Twitter, надали формальні відповіді на наші вимоги підтвердити локалізацію персональних даних російських користувачів у Росії. Вони не містять конкретики ні про фактичне виконання законодавства на поточний момент, ні про терміни виконання даних норм в майбутньому. У зв'язку з цим сьогодні Роскомнадзор починає відносно обох компаній адміністративне провадження», — заявили у прес-службі відомства.

Поки що не йдеться про блокування цих соцмереж на території Росії. Раніше їм погрожували штрафом у 75 доларів (5 тис. рублів). Компанії мають місяць на те, щоб надати іншу відповідь, після чого керівник Роскомнагляду Олександр Жаров обіцяє «перейти до конкретних дій».  

Вимога законодавства РФ зберігати дані росіян на серверах у Росії діє з 2015 року. Якщо компанії порушують закон, Роскомнагляд може їх заблокувати.

Раніше «Детектор медіа» писав, що Роскомнагляд оштрафував Google на 500 тис. рублів ($7,5 тис.) за відмову підключитися до реєстру заборонених сайтів і блокувати їх.

ms.detector.media