ms.detector.media
MediaSapiens
media.newyorker.com
08.01.2019 17:43
Екс-редакторка New York Times каже, що Трамп неправильно трактує її нову книгу
Екс-редакторка New York Times каже, що Трамп неправильно трактує її нову книгу
Джилл Абрамсон (Jill Abramson), яка працювала виконавчою редакторкою The New York Times у 2011-2014 роках, вважає, що оцінка її нової книги «повністю вирвана з контексту».

Як пише The Guardian, президент США Дональд Трамп поширив заголовки Washington Times та Fox News про майбутню книгу Джилл Абрамсон під назвою «Продавці правди» (Merchants of Truth). У текстах ЗМІ розповідалось, що пані Абрамсон пише про упередженість NYT до Трампа.

«Пані Абрамсон 100 % права. Жахлива і повна ганьба у всьому, що вони пишуть. Звідси й терміни «фейкові новини», «вороги народу», «опозиційна партія», — написав Дональд Трамп, нагадуючи свої попередні дописи.

Утім Джилл Абрамсон каже, що Трамп переказав повідомлення з Fox News, яке «спотворює і подає її роботу повністю поза контекстом».

«І NYT, і Washington Post мають чудові матеріали щодо корупції у адміністрації Трампа. Це кращі розслідування, які я бачила. У моїй книзі дуже багато похвали цим виданням», — зазначила вона.

У Twitter пані Абрамсон також відписала Трампу: «Усі, хто прочитає мою книгу, знайдуть мою повагу [до NYT] та похвалу за жорсткі матеріали про вас».

Книга «Продавці правди» має вийти 5 лютого. У ній розповідається про складний перехід п’яти видань — NYT, Washington Post, BuzzFeed та Vice — до ери онлайн-новин. Також у книзі йдеться про часи, коли авторка була редактором у New York Times.

Прес-секретар NYT зазначив: «Кожна адміністрація жаліється на уважне вивчення та опис її роботи незалежними медіа. Але наша робота — це говорити правду та притягувати до відповідальності, незалежно від того, хто займає овальний кабінет».

Нагадаємо, нещодавно видання New York Times критикували за «підтримку» антисемітської книги.

ms.detector.media