ms.detector.media
MediaSapiens
unsplash
03.01.2019 12:28
TechCrunch назвав 10 передбачень про медіаіндустрію 2019-го
TechCrunch назвав 10 передбачень про медіаіндустрію 2019-го
Пітер Ксаті, керівник компанії Sorenson Media, у статті для сайту TechCrunch зібрав десять головних тенденцій, які, на його думку, окреслять медіаландшафт наступного року.

Як пише Пітер Ксаті (Peter Csathy), 2018 рік характеризується великими злиттями та поглинаннями компаній: AT&T/Time Warner, Disney/Fox та Comcast/Sky. Крім того, був гучний рух #MeToo та скандали довкола домагань у Голівуді. Але що ж на нас чекає у 2019-му?

1. Продовжиться боротьба між великими ОТТ сервісами. Apple та Disney долучилися до батлу з відеопідписками та разом нападають на Netflix. Нішеві гравці мають знайти свій особливий «голос», який привабить інвесторів, або ж їх поглинуть великі компанії. Оригінальний контент залишиться головною зброєю у преміумпідписці.

2. Медіатехнологічні злиття і поглинання продовжаться. На теренах відеоконтенту як традиційні медіа, так і недокапіталізовані не надто успішні приватні медіакомпанії стають гарними мішенями для таких поглинань.

3. Індустрія стрімінгу музики продовжить розвиватися і здобувати більше коштів. Утім такі «чисто музичні» сервіси, як Spotify, втрачатимуть доходи. Їм на п’яти наступатимуть гіганти — Apple, Amazon та YouTube (здебільшого YouTube) — яким байдуже до страждань компаній із іншими бізнес-моделями.

4. Медіакомпанії, які мають сильну технологічну сторону, перемагатимуть у світі розваг, адже мають на своєму боці велику перевагу — дані. Вони використовують штучний інтелект, голосове управління та машинне навчання для свого домінування та більшого просочування у наше життя. Мова про такі компанії, як Netflix, Amazon та Facebook.

5. Такі «кити» як Аpple, Google і Facebook збільшать свої доходи, збираючи гроші з усього світу. Вони збільшать своє фінансування, покращать технології та продовжать впровадження доповненої реальності.

6. Мережі 5G будуть розвиватися і розкривати свої можливості для медіа. Вони почнуть трансформувати медіа та розважальний досвід (як і саму екосистему, що підтримує цю технологію).

7. Офлайн активність традиційних і технологічних медіа продовжить розвиватися, оскільки компанії усвідомили межу для кількості онлайн розваг, яку поки що багато людей не готові перетинати.

8. Рух #MeToo продовжить трансформацію обличчя нових і старих медіа. Це «нове обличчя» буде впливати на вибір контенту, історії та трансформувати медіарозваги.

9. Фейкові новини, злами та витоки приватних даних не зникнуть, а лише збільшаться, як і маркетингове занепокоєння щодо «безпеки бренду». Ці неспинні факти продовжать тиснути на онлайн-платформи, які залежать від рекламних грошей.

Приміром, у 2018-му Twitter очистив 70 мільйонів фальшивих та автоматизованих облікових записів за два місяці. Instagram визнав, що більше 50 % охоплення проплачених постів є фальшивими. Spotify теж зізнався в неправдивих цифрах охопленнях аудиторії рекламою.

10. Технологія Blockchain, інвестиції та експерименти з крипто-валютою, які вже переоцінені та недостатньо ефективні, продовжать швидко розвиватися. Але поки що ці технології не надто глибоко проникнуть у світ медіа та розваг.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» публікував ТОП-10 фейків 2018 року.

ms.detector.media