ms.detector.media
MediaSapiens
.youtube.com
13.12.2018 13:04
«Россия 24» на форумі Путіна розказала про надсучасного робота. Це була людина в костюмі
«Россия 24» на форумі Путіна розказала про надсучасного робота. Це була людина в костюмі
Російський державний телеканал у своєму сюжеті звернув увагу на «робота» Бориса, який брав участь у форумі «ПроеКТОріЯ». Але це був не робот.

Як пише TJournal, про «найбільш сучасного робота» розказала «Россия 24» у сюжеті про форум «ПроеКТОріЯ» в Ярославлі. Захід щорічно проводиться за наказом президента РФ Володимира Путіна. Завдання форуму — допомогти молоді вибрати професію і виш.

«Можливо, хтось з хлоп’ят присвятить себе робототехніці, тип паче, що на форумі в них є можливість подивитися на найбільш сучасних роботів», — говорить журналіст.

«Я гарно знаю математику, але я хочу ще хочу малювати  і писати музику», — каже «робот» Борис.

«А ось танцювати робота Бориса вже навчили. Й до того ж навіть непогано», — продовжує автор сюжету.

Журналіст ніде не вказав, що на відео не робот, а людина. Хоча у сюжеті від "Вести Ярославля" з форуму навіть видно шию аніматора в костюмі.

Первый день работы форума "Проектория" открыли 6 авторских уроков лучших педагогов Россииhttps://t.co/ON227RuGhz pic.twitter.com/YDeu8RW9un

— Вести-Ярославль (@VestiYaroslavl) 11 грудня 2018 р.

Такий костюм продавці називають  «Робот Альоша».

«Дизайн та технічне виконання цього костюма створюють майже повну ілюзію, що перед вами справжній робот. Тому всі хочуть зробити з ним селфі», — переконують продавці.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав, що російський «Первый канал» видав білоруса за розчарованого Євромайданом українця.

ms.detector.media