ms.detector.media
MediaSapiens
theverge.com
12.12.2018 11:40
Проект цензурованого пошуковика для Китаю відклали. Що говорив керівник Google у Конгресі США?
Проект цензурованого пошуковика для Китаю відклали. Що говорив керівник Google у Конгресі США?
Сундар Пічаї, керівник компанії Google, виступив перед американськими конгресменами. Обговорення торкнулось пошуковика для Китаю, витоку даних у Google+, регулювання роботи ІТ-компанії.

Як пише The Verge, під час дискусій Google часто звинувачували в упередженому ставленні до консерваторів та у маніпулюванні з видачею результатів.

«Це неможливо, щоб якась особа чи група працівників маніпулювала пошуком», — заперечив Сундар Пічаї.

Утім питання поверталися знову до видачі світлин Дональда Трампа на запит «ідіот». Такий взаємозв’язок у пошуковику помітили раніше цього року, а явище називається Google-бомбардуванням. Зараз користувачі зазвичай отримують у відповідь новини про цю історію.

idiot-Trump

Результати пошуку зображень за запитом "idiot"

Окремо американські законодавці зупинилися на питанні збору даних та тому, як Google збирає інформацію про геолокацію. Також торкнулися питання витоку даних у Google+. Це обговорювалося у контексті можливості ухвалення єдиного закону щодо захисту даних, який подібний до закону GDPR у Євросоюзі.

Також у Конгресі зачепили питання протестів у компанії, які пройшли нещодавно. Вони стосувалися великих виплат тим, кого звільнили з Google через сексуальні домагання. Зрештою, компанія таки переглянула свою політику щодо цього питання.

Щодо проекту Dragongly, цензурованого пошуковика для Китаю, Сундар Пічаї відповів, що робота з його розробки була лише дослідницькою і поки немає планів з його реального запуску. Раніше видання The Intercept публікувало внутрішню переписку Google, яка показала, що у компанії було багато суперечок з цього проекту.

«Це наш обов’язок досліджувати це питання, — каже Пічаї. — Ми будемо приймати дуже обдумані рішення і просуватись далі, якщо нам вдасться».

Нагадаємо, «Детектор медіа» вже повідомляв, що соціальну мережу Google+ закриють раніше через витік даних понад 52 млн користувачів.

ms.detector.media