ms.detector.media
MediaSapiens
windowscentral.com
06.12.2018 13:44
Microsoft розробляє новий браузер замість Edge
Microsoft розробляє новий браузер замість Edge
Американська компанія Microsoft розробляє новий браузер, аби замінити стандартний Edge в операційній системі Windows 10.
Новий браузер створюється на базі Chromium, пише The Verge.
 
Компанія вперше представила Edge в 2015 році для заміни Internet Explorer, який критикували користувачі. Очікувалося, що він стане конкурентом для інших браузерів. Проте виявилося, що його движок EdgeHTML не витримав конкуренції з аналогами на Chromium.
 
Через проблеми в роботі наявного браузера, користувачі відмовлялися від Edge на користь більш надійних варіантів — в першу чергу, Google Chrome.
 
Microsoft довгий час намагалися боротися з популярністю Chrome: компанія навіть видалила програму з встановлення браузера з магазину Windows 10 через «порушення правил» — тобто відмову від використання EdgeHTML. А також розсилала повідомлення, якими застерігала юзерів від установки браузера-конкурента.

Згідно повідомлень у ЗМІ, Microsoft представить новий браузер у найближчі тижні.

Нагадаємо, днями два продукти компанії Microsoft – месенджер Skype і програма для створення презентацій PowerPoint – отримали підтримку автоматичних субтитрів. Компанія запровадила цю функцію, аби полегшити спілкування людям із вадами слуху.

ms.detector.media