ms.detector.media
MediaSapiens
uk.wikipedia.org
05.12.2018 11:57
eBay зніме з продажу товари з символікою «ДНР» і «ЛНР»
eBay зніме з продажу товари з символікою «ДНР» і «ЛНР»
Онлайн-майданчик для продажу товарів eBay найближчим часом прибере з продажу товари з символікою так званих «ДНР» і «ЛНР».

Компанія пообіцяла це в відповіді на нещодавній запит посольства України в США.

«Ми здійснимо необхідні заходи для того, аби прибрати товари з візуальною символікою "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки», — написала eBay послу України в США Валерію Чалому.

У компанії визнали, що «ДНР» і «ЛНР» включені до санкційних списків США та ЄС. І погодилися, що гроші, отримані від продажу вказаних товарів, можуть бути використані для фінансової підтримки їхньої діяльності.

В українському посольстві повідомили, що чекають аналогічної відповіді й від іншого інтернет-гіганта Amazon. Саме до цих двох американських компаній дипломатичне представництво звернулося в21 листопада.

«Для десятків мільйонів українців по всьому світу так звана Донецька народна республіка — це дещо більше, ніж просто незаконне або невизнане утворення. Понад 11 тисяч людей загинули у цій війні», — йшлося в зверненні пана Чалого до керівників Amazon та eBay.

У посольстві України в США також наголосили, що продаж товарів із символікою терористичної організації, проти агресивної поведінки якої виступає міжнародна спільнота, «не несе в собі жодних закликів до миру і поваги до людського життя, а натомість підтримує пропаганду Росії проти суверенітету і територіальної цілісності України».

Повідомлялося також, що Україна привернула до ситуації увагу американської влади, зокрема Державного департаменту, Міністерства торгівлі і Міністерства фінансів.

Яу повідомляло видання ВВС Україна, в середині листопада 27 депутатів Європарламенту звернулися до компанії Amazon з вимогою прибрати з продажу товари з іншою символікою — СРСР. Депутати наголосили, що кількість жертв радянського режиму перевищує 60 мільйонів людей, криваві дії СРСР відчули на собі майже всі окуповані держави, а наслідки трагічних дій відчуваються досі. У самій Amazon ситуацію поки що не коментували.

Крім того, у травні розгорівся скандал через запуск брендом спортивного одягу Adidas сукні з гербом Радянського Союзу та написом USSR. 

Одяг почали обговорювати в соцмережах. Користувачі поцікавилися в компанії, чи не планує вона випустити одяг з нацистською символікою чи присвячений хімічним атакам в Сирії. В інтернеті започаткували флешмоб #Stopadidas на знак протесту, який підтримало зокрема МЗС Литви.

ms.detector.media